Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zupa kminkowa ze śmietaną

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kminek gotuj w wodzie na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 60-70 min. W tym czasie przygotuj bulion z kostki drobiowej oraz grzanki. Kilka kromek pieczywa tostowego pokrój w kostkę, wrzuć na suchą patelnię i cały czas mieszaj, aż ładnie się zarumienią. Na koniec dodaj do grzanek sprasowany czosnek oraz łyżkę masła. Wszystko dokładnie wymieszaj i zdejmij z patelni, żeby się nie przypaliło. Gotowy wywar z kminku przecedź, dolej do bulionu i gotuj przez chwilę na wolnym ogniu. Dodaj do niego łyżkę masła oraz dopraw solą i pieprzem. Zupę nalej do miseczek, dodaj po łyżce śmietany oraz posyp grzankami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x