Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zrazy zawijane

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem. Ogórek, cebulę i boczek pokrój w dość cienkie słupki. Płaty mięsa posmaruj z jednej strony musztardą, ułóż na nich ogórek, cebulę i boczek, posyp solą i grubo mielonym pieprzem. Zawiń dłuższe brzegi mięsa ponad nadzieniem, a potem zwiń w rolady i obwiąż białą bawełnianą nicią. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż na nim rolady. Potem przełóż wszystko do brytfanny, przykryj ją, wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz mięso do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej – bulionem wołowym. Podawaj z ziemniakami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x