Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zrazy po warmińsku

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Rozbite tłuczkiem mięso oprósz solą i pieprzem. Pokrojony w drobną kostkę boczek połącz z jajkiem oraz namoczonym w mleku i odciśniętym chlebem, dopraw solą, pieprzem i papryką. Powstałą masą posmaruj mięso, uformuj z niego zrazy i owiń je nicią spożywczą. Zrazy obtocz w mące, obsmaż z każdej strony na smalcu, a następnie przełóż do brytfanny lub dużego garnka. Na powstałym tłuszczu
usmaż na złoty kolor pokrojoną w piórka cebulę i również dodaj do brytfanny. Zrazy podlej wodą i duś pod przykryciem do miękkości. Podawaj z kaszą lub ziemniakami, polane powstałym podczas duszenia sosem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x