Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Zapiekanka ziemniaczana z tuńczykiem

Potrzebne składniki:

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem (resztę schowaj do lodówki, żeby było twarde), ułóż w nim połowę ziemniaków pokrojonych w cienkie paski, posyp je pokrojoną drobno cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Następnie rozłóż na całości kawałki tuńczyka, przykryj wszystko pozostałymi
ziemniakami i dopraw pieprzem. Śmietanę połącz z mlekiem, dopraw odrobiną soli oraz pieprzu i zalej nią zapiekankę. Całość posyp bułką tartą i startym na grubych oczkach schłodzonym masłem. Zapiekankę piecz w piekarniku przez 50-60 min. w temperaturze 200°C, aż się zarumieni
i ziemniaki będą miękkie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x