Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Na dużej patelni rozpuść masło, wrzuć wątróbkę pokrojoną na mniejsze kawałki i obsmaż ją z każdej strony na dużym ogniu. Następnie zmniejsz ogień, dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę i smaż przez chwilę. Dołóż pokrojone w ósemki jabłka, dopraw roztartym w dłoniach majerankiem, solą oraz pieprzem, dodaj sok i duś około 5-7 min, aż jabłka zmiękną, a mięso będzie usmażone. Wątróbkę podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x