Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Tikka Masala z fasoli czerwonej

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Łyżeczkę przyprawy Garam Masala zmieszaj z połową łyżeczki kminu, cynamonu, kurkumy i papryki słodkiej. Na oleju kokosowym obsmaż posiekany czosnek i imbir. Wsyp zmieszane przyprawy i szybko podsmaż. Zalej przecierem pomidorowym i duś przez około 5 minut. Dodaj odcedzoną fasolę, podgotowanego kalafiora i duś przez kolejne 5 minut. Po tym czasie dodaj mleko kokosowe i łyżkę soku z limonki. Całość dokładnie przemieszaj. Duś przez kolejne 10 minut.
Podawaj z ryżem i posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x