Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Szaszłyki

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mięso pokrój w mniej więcej równą kostkę, posyp przyprawami, skrop olejem i odstaw na kilka godzin. Paprykę i ananasa pokrój w kwadraty, w cebuli oddziel warstwy. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso z warzywami. Całość posmaruj olejem.

Paprykę podziel na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w około centymetrowe plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian: pomidorka, paprykę, pieczarkę, cukinię. Gotowe szaszłyki posyp ziołami prowansalskimi i polej odrobiną oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Składniki na szaszłyki warzywne:

  • pomidorki koktajlowe
  • 1 papryka żółta
  • pieczarki
  • cukinia
  • zioła prowansalskie
  • olej uniwersalny Lewiatan

Gotowe szaszłyki podawaj z ulubioną sałatką.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x