Mięso pokrój w mniej więcej równą kostkę, posyp przyprawami, skrop olejem i odstaw na kilka godzin. Paprykę i ananasa pokrój w kwadraty, w cebuli oddziel warstwy. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso z warzywami. Całość posmaruj olejem.
Paprykę podziel na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w około centymetrowe plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian: pomidorka, paprykę, pieczarkę, cukinię. Gotowe szaszłyki posyp ziołami prowansalskimi i polej odrobiną oleju. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Składniki na szaszłyki warzywne:
- pomidorki koktajlowe
- 1 papryka żółta
- pieczarki
- cukinia
- zioła prowansalskie
- olej uniwersalny Lewiatan
Gotowe szaszłyki podawaj z ulubioną sałatką.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych