Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sycąca zupa gulaszowa

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Paprykę ułóż na blasze i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika włóż ją do niewielkiego garnka, przykryj i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z niej skórę i pokrój w niewielkie kawałki. Mięso pokrój w średnią wielkości kostkę, cebule w piórka, a pieczarki w ćwiartki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Przełóż ją do dużego garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na rumiano mięso i dodaj je do cebuli. Następnie podsmaż pieczarki i przełóż do reszty składników wraz z pieczoną papryką. Na patelnię wylej pół szklanki wody, zagotuj i poczekaj, aż patelnia zrobi się czysta. Powstały w ten sposób sos przelej do garnka, dodaj musztardę sarepską, przyprawę uniwersalną i wymieszaj. Całość duś na wolnym ogniu przez około godzinę. Dodaj śmietankę i koncentrat, przypraw do smaku. Ponownie zagotuj.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x