Paprykę ułóż na blasze i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika włóż ją do niewielkiego garnka, przykryj i odstaw do ostygnięcia. Zdejmij z niej skórę i pokrój w niewielkie kawałki. Mięso pokrój w średnią wielkości kostkę, cebule w piórka, a pieczarki w ćwiartki. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Przełóż ją do dużego garnka. Na pozostałym na patelni tłuszczu obsmaż na rumiano mięso i dodaj je do cebuli. Następnie podsmaż pieczarki i przełóż do reszty składników wraz z pieczoną papryką. Na patelnię wylej pół szklanki wody, zagotuj i poczekaj, aż patelnia zrobi się czysta. Powstały w ten sposób sos przelej do garnka, dodaj musztardę sarepską, przyprawę uniwersalną i wymieszaj. Całość duś na wolnym ogniu przez około godzinę. Dodaj śmietankę i koncentrat, przypraw do smaku. Ponownie zagotuj.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych