Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Suszone grzyby w panierce

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj sprasowany czosnek, posiekany drobno koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dopraw szczyptą soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszaj i wstaw do lodówki na czas przygotowania reszty potrawy. Grzyby mocz przez godzinę w gorącym bulionie. Następnie odsącz je, przypraw odrobiną soli oraz pieprzu i obtocz w mące. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć do niego kapelusze. Smaż je na wolnym ogniu przez około 20 min. Po wyjęciu odsącz je na papierowym ręczniku. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem czosnkowo-
koperkowym.

Składniki na sos:

4 czubate łyżki majonezu stołowego Lewiatan
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
garść koperku
½ cebuli szalotki
sól Lewiatan
pieprz czarny mielony

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x