Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sola pieczona w folii

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Rozmrożone, umyte filety natrzyj solą ziołową i pieprzem i połóż na wysmarowanej masłem folii (na każdą rybę przeznacz dwukrotnie większy kawałek folii). Na każdy kawałek ryby możesz też zetrzeć odrobinę wiórków z zimnego masła. Zawiń folię, by powstały płaskie koperty (krótsze brzegi zagnij kilkakrotnie), ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 min (aż pakieciki napęcznieją od pary jak poduszeczki).
Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z sokiem wyciśniętym z cytryny (jeśli będzie zbyt kwaskowy, możesz dodać odrobinę majonezu) i posiekanym koperkiem. Rybę podawaj na talerzu w kopertach z folii, a sos w małych miseczkach obok.

Składniki na sos jogurtowy:

  • 200 g gęstego jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka koperku

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x