Rozmrożone, umyte filety natrzyj solą ziołową i pieprzem i połóż na wysmarowanej masłem folii (na każdą rybę przeznacz dwukrotnie większy kawałek folii). Na każdy kawałek ryby możesz też zetrzeć odrobinę wiórków z zimnego masła. Zawiń folię, by powstały płaskie koperty (krótsze brzegi zagnij kilkakrotnie), ułóż na blasze do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 20-25 min (aż pakieciki napęcznieją od pary jak poduszeczki).
Przygotuj sos: wymieszaj jogurt z sokiem wyciśniętym z cytryny (jeśli będzie zbyt kwaskowy, możesz dodać odrobinę majonezu) i posiekanym koperkiem. Rybę podawaj na talerzu w kopertach z folii, a sos w małych miseczkach obok.
Składniki na sos jogurtowy:
- 200 g gęstego jogurtu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- pół pęczka koperku
Smacznego!
Dodaj do ulubionych