Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Smażone lody w chrupiącym cieście

Lista zakupów

Wyczyść listę

Jajka ubij z cukrem pudrem. W dwóch osobnych naczyniach przygotuj panierki. W jednym pokruszone płatki kukurydziane i herbatniki wymieszaj z wiórkami kokosowymi, w drugim orzechy z migdałami.

Panierka maślano-kokosowa

  • ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
  • ½ szklanki pokruszonych herbatników
  • 1 szklanka wiórków kokosowych

Panierka orzechowo-migdałowa

  • 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
  • 1 szklanka zmielonych migdałów

Następnie z dobrze zamrożonych lodów uformuj kulki. Najpierw obtocz je w jajku z cukrem, a potem w przygotowanej mieszance. Odstaw na 60 minut do zamrażarki. W małym garnku rozgrzej mocno olej. Każdą kulkę smaż mniej więcej minutę, aż uzyska złoty kolor. Nie wrzucaj wszystkich kulek naraz, ale pojedynczo. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj natychmiast po usmażeniu.

Smacznego!

 

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x