Jajka ubij z cukrem pudrem. W dwóch osobnych naczyniach przygotuj panierki. W jednym pokruszone płatki kukurydziane i herbatniki wymieszaj z wiórkami kokosowymi, w drugim orzechy z migdałami.
Panierka maślano-kokosowa
- ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych
- ½ szklanki pokruszonych herbatników
- 1 szklanka wiórków kokosowych
Panierka orzechowo-migdałowa
- 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
- 1 szklanka zmielonych migdałów
Następnie z dobrze zamrożonych lodów uformuj kulki. Najpierw obtocz je w jajku z cukrem, a potem w przygotowanej mieszance. Odstaw na 60 minut do zamrażarki. W małym garnku rozgrzej mocno olej. Każdą kulkę smaż mniej więcej minutę, aż uzyska złoty kolor. Nie wrzucaj wszystkich kulek naraz, ale pojedynczo. Po usmażeniu odsącz na papierowym ręczniku. Podawaj natychmiast po usmażeniu.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych