Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab w sosie śmietanowo – grzybowym z suszonymi pomidorami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Plastry schabu dopraw solą i pieprzem. Obtocz w mące i obsmaż na maśle klarowanym. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Pokrojone pieczarki i namoczone grzyby podsmaż z cebulą i suszonymi pomidorami. Podlej odrobiną wody. Dodaj łyżkę sosu sojowego, pieprz i liść laurowy. Do grzybów dodaj mięso. Duś pod przykryciem przez około 30-40 minut. Na koniec dodaj 2 łyżki śmietany. Podawaj z kaszą gryczaną i czerwoną kapustą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x