Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Schab pod pierzynką z warzywami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Schab pokrój w plastry, następnie rozbij je na cieńsze kawałki. Przygotowane mięso przypraw solą i pieprzem. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Posiekaj czosnek. Ser zetrzyj na tarce. W miseczce wymieszaj cebulę z majonezem. Wyłóż schab na blaszkę, dodaj posiekany czosnek. Wierzch mięsa posmaruj majonezem z cebulą i posyp serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30minut. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj warzywa, dopraw solą i pieprzem. Duś przez około 15minut. Mięso wyjmij z piekarnika i przełóż na talerz. Obok ułóż gotowe warzywa.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x