Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Sałatka Galicyjska z selerem

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Do miski wrzuć ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajka, starty na grubych oczkach i odciśnięty ogórek. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek, przekrojone na pół pomidorki, odcedzony seler, majonez oraz śmietanę. Wszystko dopraw pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na 3 godz. aby składniki się przegryzły. Na niewielkiej patelni rozgrzej szklankę oleju i smaż na nim białą część pora pokrojonego w 4-centymetrowe paski do momentu, kiedy uzyska złoty kolor. Następnie wyjmij go i odsącz na ręczniku papierowym. Kiedy przestygnie, posyp nim z wierzchu gotową sałatkę.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x