Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Rogale

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Do śmietany dodaj drożdże i łyżkę cukru. Dokładnie wymieszaj. Na blat wysyp mąkę, dodaj kostkę Mojej do pieczenia Lewiatan i posiekaj. Następnie dodaj rozpuszczone drożdże ze śmietaną i cukier wanilinowy. Wyrabiaj ciasto rękoma do momentu, aż stanie się jednolite. Ciasto owiń w folię i włóż do zamrażarki na 30 minut. W tym czasie upraż wiórki kokosowe w garnku. Dodaj mak, miód i mleko. Mieszaj do momentu, aż utworzy się gęsta masa. Gdy ciasto będzie już zimne, połóż je na blat i rozwałkuj w kształt koła. Koło podziel na mniejsze trójkąty. Na najszerszy kawałek trójkąta wyłóż masę i zawiń ciasto. Wymieszaj dokładnie jajko i posmaruj nim rogaliki. Przygotowane rogaliki piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 20 minut. Wymieszaj sok z cytryny z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Mieszaj do momentu, aż uzyskasz biały lukier. Gdy gotowe rogaliki ostygną, polej je powstałym lukrem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x