Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pstrąg tęczowy w soli

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Rybę skrop sokiem z cytryny i dopraw pieprzem. Z białek ubij pianę i wymieszaj ją z solą. W naczyniu żaroodpornym ułóż 1/3 porcji soli wymieszanej z białkiem, ułóż na niej rybę i przykryj pozostałą mieszanką soli z pianą. Naczynie nakryj pokrywką, wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz przez 45 min. Po wyjęciu ryby z piekarnika rozbij solną skorupkę i oczyść rybę z resztek soli pędzelkiem. Kawałki ryby podawaj z warzywami usmażonymi na patelni według instrukcji podanej na opakowaniu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x