Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Przekładaniec z łososia

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kalarepki pokrój w grubsze plasterki. Bazylię oraz koperek drobno posiekaj i dokładnie wymieszaj z serkiem, majonezem, chrzanem, odrobiną soli oraz pieprzu. Plastry łososia pokrój w drobną kostkę. Z tortilli wytnij krążki o średnicy odrobinę większej niż średnica kalarepy. Wycięte placuszki podgrzej na suchej patelni, tak aby ładnie się zarumieniły. Ułóż je na półmisku i na każdym z nich połóż plasterek kalarepki oraz krem z serka. Posyp je łososiem i umieść na nich kolejne plasterki kalarepy. Jeszcze raz powtórz wszystkie warstwy. Na koniec całość polej sosem z bazylii.

Składniki na sos:

  • pęczek bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 90 ml oliwy
  • skórka z połowy cytryny
  • sól Lewiatan
  • pieprz czarny mielony Lewiatan

Składniki sosu umieść w blenderze i zmiksuj na gładki, gęsty sos.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x