Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Polska zupa jajeczna

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Boczek pokrojony w paski obsmaż na suchej patelni. Dodaj pociętą na plasterki kiełbasę. Mięso przełóż do garnka.
Zalej wodą. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Dodaj 2 liście laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 łyżki chrzanu.
Gotuj przez około 10 minut. Po tym czasie dodaj pokrojone w plasterki jajka. Gotuj do momentu, aż żółtka się rozpuszczą. Podawaj obficie posypane natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x