Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Polędwiczka ze śliwką

Potrzebne składniki:

Polędwiczkę przebij nożem na całej długości mięsa. Do środka włóż śliwki. Natrzyj odrobiną musztardy, papryką, pieprzem
i solą. Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obsmaż mięso z każdej strony. Zalej winem, posyp kminkiem. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180ºC przez około 40 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i warzywami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x