Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pikantny indyk curry z morelami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Pokrojony w paski filet dopraw przyprawą uniwersalną i pieprzem. Obsmaż na oleju kokosowym. Podlej odrobiną wody. Dodaj suszone morele Lewiatan, szczyptę papryki wędzonej, papryki ostrej, szczyptę cynamonu, posiekane chilli i pół łyżeczki curry. Dokładnie wymieszaj. Zalej białym winem. Duś pod przykryciem przez około 30 minut. Łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuść w 1/4 szklanki wody. Dodaj do sosu. Dokładnie zamieszaj i duś do momentu, aż sos zgęstnieje. Podawaj z ryżem i papryką konserwową.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x