Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pierogi z kapustą

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kapustę odciśnij, posiekaj drobno i duś na oleju ok. 15 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na odrobinie
oleju. Połącz kapustę z cebulą, podduś, dopraw pieprzem.
Z mąki i jaja, dodając trochę ciepłej wody, zagnieć ciasto. Po wyrobieniu cienko je rozwałkuj i wytnij szklanką krążki.
Na każdy nałóż ostudzone nadzienie i mocno zlep brzegi. Pierogi gotuj w osolonej wodzie do 3-4 minut po ich wypłynięciu.
Możesz podawać je polane stopionym masłem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x