Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pierniczki

Potrzebne składniki:

Miękkie masło utrzyj z brązowym cukrem, następnie dodaj mąkę, miód, sodę oraz przyprawy. Połącz wszystkie składniki i zagnieć ręcznie. Gotowe ciasto owiń szczelnie folią spożywczą i włóż do lodówki na 25 min. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkuj placek o grubości około 3 mm i wytnij ciasteczka. Piecz je przez 6-8 min. na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do 190°C. Schłodzone pierniczki ozdabiaj cytrynowym lukrem. Aby uzyskać polewę do dekoracji, cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny oraz kilkoma łyżkami ciepłej wody.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x