Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pieczona łopatka wołowa

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mięso oprósz solą i pieprzem. Czosnek i tymianek posiekaj drobno i natrzyj nimi łopatkę. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż mięso z każdej strony. Zrumienione ułóż w brytfannie wysmarowanej olejem, dodaj kilka gałązek świeżego tymianku i piecz w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 1,5 godz. Szalotkę pokrój drobno i podsmaż na patelni po mięsie. Dodaj obrane i pokrojone w ćwiartki pieczarki i smaż chwilę. Dolej bulion i śmietankę, zagotuj, posól i popieprz. Mięso po wyjęciu z piekarnika zostaw na 5 min w temp. pokojowej, pokrój w plastry i polej sosem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x