Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pieczeń wołowa z żurawiną

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mięso natrzyj posiekanym czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Dodaj przyprawy: pokruszone liście laurowe, pieprz, ziele angielskie, kminek, 2 gałązki rozmarynu, goździki. Na koniec podlej czerwonym winem. Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Gotową pieczeń dopraw solą. Podawaj z żurawiną i zapieczonymi ziemniakami. Ziemniaki posyp tymiankiem.

Składniki na sos:

Żurawina

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x