Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Perfekcyjna beza krok po kroku

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz w kilku prostych krokach, jak przygotować perfekcyjną bezę,

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 140 stopni

Krok 2

Bardzo dokładnie rozdziel białka od żółtek, uważając aby nawet niewielka część żółtek nie wymieszała się z białkami.

Krok 3

W czystym, wytartym do sucha szklanym lub metalowym naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier puder.

Krok 4

Z ubitej piany za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego uformuj małe bezy.

Krok 5

Wstaw bezy do piekarnika i piecz na środkowej półce 50 minut w 140 stopniach. Po 5 minutach obniż temperaturę do 130 stopni. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i pozostaw w nim upieczone bezy przez 5 godzin nie otwierając drzwiczek (możesz je zostawić na całą noc).

Smacznego!

 

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x