Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Pasztet drobiowy z liściem laurowym

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Oczyszczoną, pokrojoną na mniejsze kawałki wątróbkę obsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj posiekaną cebulę z czosnkiem, startą na tarce marchewkę. Smaż do momentu, aż wątróbka i warzywa będą rumiane. Do wątróbki dodaj pokrojoną na mniejsze kawałki bułkę. Zalej niewielką ilością mleka. W dużej misce wymieszaj surowe mięso mielone z wątróbką z warzywami. Zblenduj lub przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj jajko, wymieszaj. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż liście laurowe. Rozłóż mięsną masę. Na wierzchu ułóż kilka listków laurowych. Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pasztet pozostaw do ostygnięcia. Podawaj z pieczywem, natką pietruszki i łyżeczką żurawiny.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x