Do garnka wrzuć pietruszkę i marchewkę pokrojone w grubsze plastry, ziemniaki oraz seler pokrojone w kostkę i poszatkowaną kapustę. Całość zalej wodą tak, aby je wszystkie zakryć. Dodaj przecier pomidorowy, ziele angielskie, kminek oraz liście laurowe i gotuj przez 30 min. do momentu, aż warzywa zmiękną. W międzyczasie odetnij wierzch chleba i wyjmij z niego środek, zostawiając około 2 cm miąższu przy skórce. Następnie wstaw chlebek na 20 min. do piekarnika i podpiecz go w temperaturze 180°C. Pokrojony w paski boczek podsmaż na suchej patelni i dodaj do kapusty. Na tej samej patelni zeszklij cebulę i wrzuć ją do garnka razem z tłuszczem. Dopraw całość pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszaj. Kapustę przed samym podaniem przełóż do podpieczonych chlebów i posyp pokrojonym koperkiem.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych