Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Parówkowe mumie i ośmiorniczki

Lista zakupów

Wyczyść listę

Mumie:
z ciasta francuskiego poodcinaj mniej więcej centymetrowe paski. Owiń nimi parówki, pozostawiając miejsce na oczy. Z ziarenek pieprzu zrób mumiom oczy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż mumie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
opakowanie ciasta francuskiego
pieprz ziarnisty Lewiatan

Ośmiorniczki:
Każdą parówkę przetnij na pół. Następnie połówkę przetnij na krzyż na głębokość 3 centymetrów. Parówki ugotuj. Plasterki sera pokrój w paski. Owiń nimi główki ośmiornicy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Podawaj z ketchupem.

Składniki:

5 parówek z szynki Lewiatan
3 plastry żółtego sera

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x