Masło rozpuść w rondelku i poczekaj, aż ostygnie. Do miski wbij jajka, dodaj cukier, masło i mleko. Dokładnie wymieszaj. Do masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Miksuj na wolnych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Na patelni rozgrzej odrobinę tłuszczu. Za pomocą łyżki wylewaj ciasto tak, by uzyskać okrągłe placuszki. Gdy ciasto zacznie puszczać „bąbelki”, przełóż każdy placuszek na drugą stronę. Budyń przygotuj zgodnie z zaleceniem producenta na opakowaniu. Pozostaw, aż ostygnie. Ostudzony budyń zmiksuj z serkiem mascarpone Piątnica, aż krem stanie się gładki. Dodaj brzoskwinie pokrojone w kostkę, świeżą miętę i delikatnie przemieszaj.
Pancakesy przekładaj nadzieniem. Udekoruj świeżą miętą, rozpuszczoną czekoladą i owocami sezonowymi.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych