Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Omlet z kabanosami, groszkiem i tymiankiem

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

W misce roztrzep jajka i mleko. Dopraw solą, pieprzem i listkami tymianku. Dodaj pokrojoną paprykę, kabanosy francuskie Sokołów oraz 1/2 puszki groszku konserwowego. Całość zamieszaj. Na patelni rozgrzej masło. Na gorący tłuszcz wylej jajka z dodatkami. Smaż pod przykryciem około 4 minuty, po tym czasie przełóż omlet na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty.
Podawaj ze świeżym tymiankiem.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x