Najpierw przygotuj farsz. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i wrzuć drobno posiekany czosnek oraz pokrojoną cebulę i kiełbasę. Delikatnie podsmaż składniki do lekkiego zarumienienia. Następnie dodaj szpinak, poczekaj, aż woda odparuje. Dołóż przyprawy, musztardę oraz pokrojony serek. Duś wszystko na lekkim ogniu do momentu rozpuszczenia serka. Przygotowany farsz zdejmij z ognia i przykryj pokrywką. Aby przygotować omlet, oddziel od siebie żółtka i białka. W mikserze utrzyj cukier z żółtkami, następnie dodaj sól, pieprz, mąkę oraz olej. Wszystkie składniki delikatnie wymieszaj ze sobą na jednolitą masę. W osobnym naczyniu ubij białka z solą, dodaj je do ciasta i ostrożnie połącz ze sobą obie masy. Przygotowane ciasto usmaż na rozgrzanej patelni z obu stron, tak aby miało złocisty kolor. Następnie umieść na nim farsz i przełóż na talerz.
Składniki na farsz:
- 300 g kiełbasy krakowskiej suchej
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 300 g szpinaku mrożonego Lewiatan
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 1 serek typu camembert
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego Lewiatan
- 1 łyżeczka papryki słodkiej Lewiatan
- szczypta pieprzu mielonego Lewiatan
- szczypta soli Lewiatan
Smacznego!
Dodaj do ulubionych