Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Mięsny żurek na białej kiełbasie z suszonymi grzybami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Pokrojone kiełbasy i wędliny obsmaż na patelni. 2 opakowania żurku rozpuść w 1,5 l zimnej wody i zacznij gotować. Dodaj podsmażone mięso, grzyby, czosnek. Dopraw listkami laurowymi, zielem angielskim i pieprzem. Poczekaj aż żurek się zagotuje, a następnie gotuj zupę na małym ogniu przez około 10 minut. Podawaj z jajkiem. Udekoruj natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x