Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Mazowiecka kasza jaglana z jabłkami i cynamonem

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kaszę wysyp z torebek do gotującej się wody ze szczyptą soli i cukru. Gotuj pod przykryciem przez około 12 minut. Odcedź kaszę, dodaj pół łyżki cukru i zamieszaj. Obrane i pokrojone jabłka podsmaż na maśle. Dodaj cukier, sok z cytryny i cynamon. Duś około 10 minut. Foremki posmaruj masłem. Wyłóż warstwę kaszy, następnie jabłka i ponownie kaszę. Na wierzchu połóż kawałek masła i posyp cynamonem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Podawaj z kleksem gęstej śmietany na wierzchu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x