Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Makaron z pesto

Lista zakupów

Wyczyść listę

Migdały upraż na suchej patelni. Uprażone migdały zblenduj z czosnkiem i bazylią. Dodaj ser ricotta, parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz. Dokładnie wymieszaj. Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami producenta. Ugotowany makaron wymieszaj z pesto. Posyp groszkiem. Udekoruj listkami bazylii.

Składniki na pesto:

świeża bazylia
150 g sera ricotta
100 g łuskanych migdałów Lewiatan
sok z 1 cytryny
1 ząbek czosnku
łyżka startego parmezanu
pieprz czarny mielony Lewiatan
sól

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x