Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Łosoś w cieście francuskim

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak i smaż około 10 minut. Dodaj pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Łososia i ciasto francuskie podziel na 4 części. Ciasto francuskie posmaruj szpinakiem z pomidorami. Na połowie ciasta ułóż łososia, skrop go cytryną i sosem sojowym. Zawiń ciasto, brzegi dociśnij widelcem. Ciasto posmaruj rozbitym jajkiem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x