Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Krupnik kujawski z grzybami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Do garnka z wodą włóż mięso oraz wypłukane, pokrojone grzyby i włoszczyznę. Dorzuć liście laurowe, ziele angielskie i gotuj całość do momentu, kiedy mięso i warzywa będą miękkie. Następnie wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć ponownie do wywaru. Z warzyw możesz zrobić sałatkę. Kaszę opłucz pod zimną wodą, dodaj do zupy i dopraw solą. Kiedy kasza będzie miękka, zabiel zupę śmietaną i gotuj jeszcze przez chwilę. Na koniec udekoruj natką pietruszki.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x