Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Krem z zielonego groszku z chrupiącą ciecierzycą

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Cebulę opal na suchej patelni. Groszek przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, cebulę, zalej bulionem drobiowym. Gotuj do miękkości warzyw. Miękkie warzywa zblenduj na krem. Na koniec dodaj pieprz i łyżkę śmietany. Dokładnie wymieszaj. Odcedzoną ciecierzycę polej łyżką oleju. Dodaj paprykę wędzoną, sól, czosnek granulowany i pieprz, dokładnie wymieszaj. Przyprawioną ciecierzycę przełóż na papier do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut do momentu, aż się przyrumieni. Zupę podawaj z odrobiną śmietany i z chrupiącą ciecierzycą.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x