Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kołduny

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zmieloną dwukrotnie polędwicę i podgardle dopraw majerankiem, solą oraz pieprzem. W kopczyku usypanym z mąki zrób zagłębienie, wbij w nie jajko oraz wsyp płaską łyżeczkę soli. Zacznij wyrabiać ciasto, do którego stopniowo dolewaj tyle wody, aby uzyskać elastyczną masę. Uformowane w kulę ciasto przykryj folią spożywczą, żeby nie obsychało. Na rozwałkowane i wykrojone kieliszkiem kawałki ciasta układaj farsz i lep małe pierożki. Tak przygotowane kołduny możesz wrzucić do rosołu lub barszczyku i gotować przez 3 min. do wypłynięcia, ewentualnie obgotować w osolonej wodzie i podawać jako samodzielne danie.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x