Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Karp po żydowsku

Potrzebne składniki:

Oczyszczoną rybę pokrój w dzwonka, posól i odstaw do lodówki. Cebulę pokrój w talarki, zalej wodą (tak, żeby przykryła cebulę) i gotuj do miękkości. Włóż głowę ryby (bez oczu i skrzeli) i gotuj na bardzo małym ogniu (ok 60 minut). Wyjmij głowę, przecedź wywar przez sito. Orzechy i migdały posiekaj w paseczki i wrzuć do wywaru razem z rodzynkami, zagotuj, włóż dzwonka ryby. Przypraw solą, cukrem i pieprzem. Gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Następnie delikatnie wyłóż rybę na półmisek. By wzmocnić galaretę, dodaj do wywaru trochę żelatyny (ok. 1/3 porcji przewidzianej na ilość przygotowanego wywaru). Zalej rybę wywarem z bakaliami i odstaw w chłodne miejsce do stężenia.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Lista zakupów

Wyczyść listę

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x