Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Karp panierowany z migdałami

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Podzielony na mniejsze części filet z karpia dopraw solą i pieprzem. Płatki migdałów posiekaj. W pierwszej miseczce przygotuj 2 roztrzepane jajka, w drugiej mąkę, w trzeciej migdały. Filet najpierw obtocz w mące, później w jajku, a następnie w posiekanych migdałach. Smaż na głębokim, rozgrzanym oleju Kujawskim do momentu, aż panierka będzie złocista.
Podawaj z chlebem i konfiturą z żurawiny.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x