Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Karkówka pieczona z kminkiem

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Na początek przygotuj marynatę. Do oleju dodaj wszystkie przyprawy oraz rozgniecione w moździerzu nasiona kolendry i ząbki czosnku. Tak przygotowaną pastą natrzyj dokładnie karkówkę i odstaw do lodówki na kilka godzin. Następnie przełóż karkówkę do rękawa foliowego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ją przez 60-90 min. Pod koniec pieczenia rozetnij rękaw, aby karkówka się zarumieniła. W międzyczasie ugotuj kaszę (jeśli masz kaszę w woreczku, to wysyp ją i gotuj bez) według instrukcji podanej na opakowaniu. Do gotującej się kaszy dodaj pokrojone w paski lub kostkę warzywa (bataty możesz dodać na końcu – gdyż ugotują się najszybciej). Karkówkę pokrój na plastry i podaj na kaszy, polaną sosem, który został z pieczenia.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x