Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Kanapeczki z 3 kolorowymi pastami

Lista zakupów

Wyczyść listę

Z chleba wykrój kwadraciki o boku 3 cm lub krążki o takiej średnicy. Przygotuj pasty.

Składniki na pastę jajeczną:

  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g śmietankowego serka topionego
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu stołowego Lewiatan

Jajka zetrzyj na tarce o najmniejszych oczkach, dodaj serek topiony Hochland, posiekany szczypiorek i majonez. Wszystko dokładnie rozgnieć widelcem i wymieszaj.

Składniki na pastę orzechową:

  • 50 g łuskanych orzechów włoskich
  • 100 g śmietankowego serka topionego
  • kawałek papryki świeżej lub konserwowej Lewiatan

Orzechy włoskie posiekaj na drobne kawałki, jeden plaster papryki pokrój w drobną kostkę, wszystko dodaj do serka i dokładnie wymieszaj.

Składniki na pastę ogórkową:

  • ogórek zielony
  • pół ząbka czosnku
  • pół pęczka koperku
  • 100 g śmietankowego serka topionego

Ogórek przekrój wzdłuż, wykrój gniazda nasienne a pozostałą część zetrzyj na tarce warzywnej. Koperek i czosnek posiekaj, dodaj wszystkie składniki do serka i dokładnie wymieszaj.

Posmaruj pieczywo pastami, by powstały trzy rodzaje kanapeczek, i udekoruj je według uznania gałązkami koperku, listkami sałaty i rukoli, plasterkami ogórka, pomidorów i rzodkiewek. Posyp solą i pieprzem.

Do przybrania:

  • pęczek rzodkiewek
  • pomidor
  • małe listki sałaty zielonej, szpinaku lub rukoli
  • sól, pieprz mielony Lewiatan

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x