Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka po wiedeńsku

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Do trzech wysmarowanych masłem żaroodpornych szklanek wbij po dwa jajka. Uważaj, aby żółtko się nie rozlało. Jajka dopraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Szklanki wstaw do garnka z wodą i gotuj do momentu, kiedy białka się zetną. Następnie dodaj po pół łyżeczki masła, posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem. Na rozgrzanej patelni rozpuść 2 łyżki masła i usmaż na nim pieczywo tostowe. Gotowe pieczywo podaj z jajkami.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x