Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka faszerowane na ciepło

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Kiełbasę gotuj przez około 25 minut. Odstaw do ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, poczekaj aż wystygną. Kiełbasę obierz ze skórki i rozdrobnij za pomocą widelca. Jajka w skorupce przetnij ostrym nożem na pół. Delikatnie wydrąż żółtka i białka, tak by nie naruszyć skorupki. Białka i żółtka bardzo drobno posiekaj. Do rozdrobnionej kiełbasy dodaj posiekane jajka, majonez, chrzan, dopraw solą i pieprzem. Koperek posiekaj i dodaj go do masy. Całość dokładnie przemieszaj. Nakładaj farsz do skorupek jajka, a następnie panieruj jajka w bułce tartej (tylko od strony farszu). Na patelni rozgrzej olej, dodaj dużą łyżkę masła i smaż na nim jajka, aż staną się złociste. Upieczone jajka wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x