Przepisy

fala

Inspiruj się i gotuj!

Jajka faszerowane

Potrzebne składniki:

AdobeStock_120816422

Lista zakupów

Wyczyść listę

Jajka faszerowane serkiem Almette
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż i odłóż żółtka. Serek Almette wymieszaj ze słodką papryką. Takim farszem napełnij połówki jajek. Plastry wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu. Szczypiorek posiekaj drobno drobno i posyp nim gotowe jajka.

Składniki na pastę z serkiem Almette:

  • 3 ugotowane na twardo jaja
  • 1 serek śmietankowy Almette
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • opakowanie łososia wędzonego Lewiatan

Jaja faszerowane pastą z tuńczyka
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż żółtka, rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem. Tuńczyka odcedź, połącz z masą jajeczną i łyżką chrzanu. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij masą i udekoruj natką pietruszki.

Składniki na pastę z tuńczykiem:

  • 3 ugotowane na twardo jaja
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 puszka tuńczyka w oleju Lewiatan
  • 1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny

Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Jajka obierz, pokrój na połówki, wydrąż żółtka. Do miski włóż żółtka, ser żółty, śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie ugnieć widelcem, tworząc pastę. Dopraw pieprzem do smaku. Pastą napełnij połówki jajek, a na wierzchu ułóż po kawałku papryki konserwowej.

Smacznego!

Dodaj do ulubionych

Zobacz na filmie, jak to zrobić:

Udostępnij

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
0 0 głosy
Ocena
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Zostaw komentarz!x
()
x