Jajka faszerowane serkiem Almette
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż i odłóż żółtka. Serek Almette wymieszaj ze słodką papryką. Takim farszem napełnij połówki jajek. Plastry wędzonego łososia pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na wierzchu. Szczypiorek posiekaj drobno drobno i posyp nim gotowe jajka.
Składniki na pastę z serkiem Almette:
- 3 ugotowane na twardo jaja
- 1 serek śmietankowy Almette
- łyżeczka słodkiej papryki
- pęczek szczypiorku
- opakowanie łososia wędzonego Lewiatan
Jaja faszerowane pastą z tuńczyka
Jaja ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. Wydrąż żółtka, rozgnieć widelcem i wymieszaj z majonezem. Tuńczyka odcedź, połącz z masą jajeczną i łyżką chrzanu. Dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Połówki jajek wypełnij masą i udekoruj natką pietruszki.
Składniki na pastę z tuńczykiem:
- 3 ugotowane na twardo jaja
- 3 łyżki majonezu
- 1 puszka tuńczyka w oleju Lewiatan
- 1 łyżka chrzanu tartego Lewiatan
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz czarny
Jajka faszerowane pastą z żółtego sera
Jajka obierz, pokrój na połówki, wydrąż żółtka. Do miski włóż żółtka, ser żółty, śmietanę, posiekany szczypiorek i dokładnie ugnieć widelcem, tworząc pastę. Dopraw pieprzem do smaku. Pastą napełnij połówki jajek, a na wierzchu ułóż po kawałku papryki konserwowej.
Smacznego!
Dodaj do ulubionych